Varen

az erdei varázsló

Description:

Varen egy, a Vadonban nevelkedett természeti varázsló. Különös adottsága van a természet erőinek csatornázásához, mutassa az bár gyógyító vagy akár pusztító arcát.
Ezen kívül jártas a különféle botok forgatásában, de ezzel nem kérkedik. Kedvenc trükkje inkább ellenfelének Varázsdárda lövedékkel célba vétele. Ezzel nagyon ritkán téveszt és sokszor mindjárt a Tél fagyos ölelésével folytathatja, mely a legvastagabb páncélon is áthatoló dermesztő hidegbe burkol minden ellenfelet.
Lévén az erdőben nevelkedett a túléléshez is jó érzéke van. Élelemnek sosincs híján, ismeri a gyökerek és bokrok titkait, valamint a nagyobb vadak elől könnyű szerrel el tud bújni, ha a szükség úgy hozza.

beolvas_s0005.png

Bio:

Varen az erdő árvája, egy patak mentén talált rá nevelőanyja, Aeliya, miután szülőanyja magára hagyta az erdő szélén. Fiúgyermekként sok gondot okozott ugyan “anyjának”, de ugyanakkor nagy tehetséget is mutatott az erdei növények különböző felhasználása terén. Gyógyítófőzeteket tanult készíteni, melyre sűrűn volt szüksége az erdő mélyét felderítő vándorlásai során. Egy nap azonban túl messzire merészkedett és egy kisebb falkányi farkas csapdájába került. Minden irányból körbevették. Jól látta, esélye sincs a menekvésre. Kétségbeeséssel vegyes dühében azonban olyasmit művelt, amire maga sem tudta, hogy képes. A kezeiből villámok törtek elő és az őt körülvevő falkát messzire kergette.
Mikor anyjának elmesélte, ő óva intette, nehogy a város közelébe merészkedjen. Pontosan tudta, hogy az efféle renegátokra vadászik a Chantry és nem akarta elveszíteni az egyetlen embert, akit családjának tekint.
Ám az élet nem volt ily kegyes, az éjfattyak gyülekezése miatt az erdő népének menekülnie kellett, Varen az állatok példáját követve elhagyta hát otthonát, hogy útra keljen egy biztonságosabb lakhelyet találni.

Varen

The Shadowless Tower thraex_aquator janos_veller